A szivattyuk.hu oldal ún. cookie-kat használunk.
A részletekért tekintse meg Adatkezelési szabályzatunkat.
Elfogadom
Megszűntek a WILO MC szivattyúk, itt az új típus! - szivattyuk.hu
2018 március végével kifutnak a méltán népszerű WILO MC szivattyúk. Nézzük mi érkezik helyette.
Hívjon minket! +36 (1) 222 0238

Szakértőink írták

További cikkeink »

Megszűntek a WILO MC szivattyúk, itt az új típus!

Idén (2018) tavasszal kifutnak a nagy múltra visszatekintő WILO MC szivattyúk. Ide tartozik, hogy létezett egy WILO MP széria is mivel azonban az egykori WILO MP szivattyúk ún. normál szívású szivattyúk voltak míg a WILO MC széria önfelszívó volt, így mi itt most csak az utóbival foglalkozunk.

Mi a váltás lényege?

Néhány éve megszigorodtak az EU-ban forgalomba hoztható szivattyúk elektromos motorjaival kapcsolatos elvárások. Ennek jegyében a gyártóknak frissíteniük kellett a meghajtómotorokat. A motorfrissítés nyoma számos gyártónál tetten érhető, volt aki az eddig is futott, meglévő szivattyúinak egy frissített verzóját hozta ki - jó példa erre a Pedrollo JSW széria - és volt olyan gyártó - ilyen például a WILO is -, amely úgy döntött, hogy egy teljesen új típust vezet be a piacra.
a WILO MC típus helyére a WILO HiMulti 3 termékcsalád kerül

Az új WILO HiMulti 3 szivattyúk csendesebb és alacsonyabb fogyasztású villanymotorral érkeznek. Míg a járókerék anyaga nem változott addig a régi húzott acél ház helyét nagy szilárdságú technopolymer veszi át, melynek küldő védőburkolata acélból készül.

Elmondható, hogy az új szivattyúk design-ja kellemesre sikerült a a szemnek nagyon kellemes de a belbecs is jól siekrült.

Az egyik legnépszerűbb WILO MC 305 EM típust kiváltó WILO HiMulti 3 3-23 típus esetében például a hasonló szivattyúzási teljesítményhez az eddigi 750W-os motor helyett elgenedő egy kisebb 640W-os motor. Ez első pillantásra kevés különbségbek tűnik, de ez a valóságban lényegében azonos teljesítmény mellett egy 15%-al kisebb teljesítményű motort jelent! Szép munka!

Amennyiben érdeklődik az új WILO HiMulti típus felől fáradjon be bemutatótermünkbe és tekintse meg az új típust a saját szemével!