A szivattyuk.hu oldal ún. cookie-kat használunk.
A részletekért tekintse meg Adatkezelési szabályzatunkat.
Elfogadom
Házi vízmű jó áron, magyar garanciával - szivattyuk.hu
Megbízható és tartós házi vízművet keres? Válogasson kedvére minőségi hidrofor kínálatunkban. Szakértelem és minőség már több mint 27 éve
Hívjon minket! +36 (1) 222 0238

Házi vízmű

pedrollo
wilo
grundfos

Takarékoskodjon a vízzel és az energiával, használjon házi vízművet

Automatikus üzem
Hidrofor tartály
Több év garancia
Tanácsadás

Házi vízmű és házi vízellátó berendezések elsősorban vízellátásra, automatikus öntözőrendszerek táplálására valamint kisebb-nagyobb házak vízellátási igényének kiszolgálásra. Válasszon igénye szerint nyomáskapcsolóval vagy áramláskapcsolóval szerelt kivitelű berendezést. Akár INGYENES HÁZHOZ SZÁLLÍTÁSSAL!

PEDROLLO HYDROFRESH házi vízművek
PEDROLLO HYDROFRESH házi vízművek

Házi vízmű (hidrofor), önfelszívó szivattyúval és hidrofor tartállyal szerelve.

56 900 Ft -tól
További részletek
WILO Initial Jet System házi vízmű
WILO Initial Jet System házi vízmű

Initial Line Jet System - A WILO több évtizedes tapasztalata gazdaságos köntösbe csomagolva

71 400 Ft -tól
További részletek
WILO HWJ házi vízművek
WILO HWJ házi vízművek

Házi vízmű berendezés (hidrofor) WJ szivattyúval, membrános légüsttel.

100 700 Ft -tól
További részletek
WILO FWJ házi vízművek
WILO FWJ házi vízművek

Házi vízmű berendezés WJ szivattyúval, Fluidcontrol elektronikus nyomás- és áramláskapcsolóval.

További részletek
GRUNDFOS MQ  házi vízművek
GRUNDFOS MQ házi vízművek

Kompakt nyomásfokozó berendezés elektronikus vezérléssel kifejezetten házi vízellátási feladatokra.

148 500 Ft -tól
További részletek
WILO HMC házi vízművek
WILO HMC házi vízművek

Házi vízmű, nyomásfokozó berendezés MC szivattyúval, membrános légüsttel, normál szívású berendezés.

További részletek
WILO FMC házi vízművek
WILO FMC házi vízművek

Nagyon csendes vízmű berendezés MC szivattyúval, Fluidcontrol elektronikus nyomás- és áramláskapcsolóval szerelve.

További részletek
GRUNDFOS HYDROJET házi vízmű
GRUNDFOS HYDROJET házi vízmű

Házi vízmű berendezés (hidrofor) JP önfelszívó szivattyúval, membrános légüsttel

További részletek
HYDRODIGI házi vízművek
HYDRODIGI házi vízművek

Digitális vezérlésű házi vízművek, nagyon pontos beállíthatósággal és vízhiány védelemmel

További részletek

Házi vízmű

Teljesen érthető és jogos igényünk, hogy szeretnénk alacsonyabb összegű vízszámlákat kapni. A vízdíj ugyanis már egy átlagos családban is sokszor csillagászati összegeket ölthet és ekkor még nem is beszéltünk a nagyobb háztartásokról, többgyerekes vagy többgenerációs együttélésekről, illetve az irodák, cégek, nagyobb intézmények vízellátásáról sem.

Egy házi vízmű vagy közkeletű nevén hidrofor segítségével rendkívül kedvező áron, kis összegű befektetéssel rengeteget spórolhatunk a vízszámlán. A vezetékes víz tökéletes alternatívájaként a házi vízmű segítségével a családi udvarban természetes úton keletkező vízmennyiséget – például kútvíz, esővíz, ciszternák vize – felhasználhatjuk olyan, ivóvíz minőséget nem igénylő háztartási feladatok ellátására, mint például a wc öblítése, takarítás, felmosás vagy bizonyos esetekben az öntözés és a mosás is.

Különlegesen szerencsés helyzetben vagyunk viszont akkor, ha ivóvíz minőségű vizet tudunk természetes úton kinyerni, hiszen ez esetben a házi vízmű segítségével nyert víz tökéletesen megfelelhet bármilyen célra. Ezen felül a házi vízmű nagy segítséget jelenthet olyan területeken is, ahol a vezetékes víz kiépítésére jelenleg sajnos még nincsen lehetőség, esetleg irreálisan költséges lenne: ilyenek lehetnek például az eldugott kisebb települések, tanyák, mezőgazdasági területeken lévő ingatlanok, illetve nyaralók.

Sokan pedig a környezettudatosság és a közműszámláktól való tudatos függetlenedés jegyében választják kimondottan a házi vízmű segítségével megvalósuló házi vízellátást. Így a házi vízmű az önellátó családok hasznos segítőtársa is egyben.

Lássuk tehát, mit érdemes tudni a házi vízműről, valóban ideális megoldást jelenthet-e számunkra?

Milyen a házi vízmű felépítése?

A házi vízművek felépítése többféleképpen nézhet ki, attól függően, hogy milyen célra szeretnénk használni, illetve nyilvánvalóan a különböző márkák és típusok összeállítása eltérhet egymástól. A leggyakoribb házi vízmű elrendezésben három főbb részt különíthetünk el.

  1. - A házi vízmű központi eleme túlnyomó többségben, bár hangsúlyoznunk kell azt is, hogy nem minden esetben, maga a tartály. A házi vízmű tartálya az a rész, amelyet másképpen hidrofor tartályként is szoktunk emlegetni. A tartály segít stabilizálni a víznyomást, illetve a közreműködésével nem kell olyan gyakran kapcsolgatni a szivattyút sem.
  2. - A szivattyú biztosítja többnyire ugyanis a szükséges nyomás előállítását, illetve a lehetőséget a víz mozgatásához.
  3. - A házi vízművet lehetséges nyomáskapcsolóval vagy áramláskapcsolóval is kérni, ám e két opció közül valamelyiket mindenképpen szükséges választani, hiszen nélküle nem lesz képes a szivattyú az automatikus működésre. A kapcsolók feladata értelemszerűen a szivattyú ki-, illetve bekapcsolása, a szakemberek által megadott beállításoknak megfelelően.

A három leggyakoribb fő alkotóelem után ne feledkezzünk meg a szerelvényekről, fittingekről, kiegészítő alkatrészekről sem, hiszen nélkülük nem áll össze a nagy egész, komplex szerkezet, nem lesz teljes a házi vízmű ha nem tudjuk összeépíteni a részegységeit.

Milyen célokra alkalmas még a házi vízműhöz kapcsolt házi vízellátó rendszer?

A házi vízmű, illetve a házi vízellátó rendszer tehát a kinyert víz minőségétől függően alkalmas lehet részleges vagy teljes vízellátásra családi házak vagy irodák esetén is. Ezen felül a házi vízellátó rendszer gyakori, kézenfekvő és rendkívül költséghatékony alkalmazási területét képezik az automatikus öntözőrendszerek. Nem kell feltétlenül egy hatalmas önellátó farmra gondolnunk, hiszen elég, ha mindössze egy kis veteményessel, esetleg néhány gyümölcsfával ékeskedik a kertünk, máris egy képzeletbeli vagyont kellene költenünk arra, ha vezetékes vízzel szeretnénk őket öntözni, különösen a forró nyári időszakban.

Mennyire fontos szempontot képviselnek a választásnál a házi vízmű árak?

A házi vízmű árakról igazából teljesen őszintén azt mondhatjuk, hogy azok rendkívül kedvezőek. Közhelypuffogtatás nélkül, a realitások talaján állva, bátran írhatjuk azt, hogy főszezonban akár néhány hónap alatt is megtérülhet a házi vízmű ára, amely ezek után akár hosszas éveken át tavasztól nyár végéig hű társunk lehet.

A házi vízműre továbbá úgy is érdemes gondolnunk, hogy segítségével két vagy több lábon állhat a családunk vízellátása, hiszen egy esetleges csőtörés, karbantartási munkálatok, de akár egy részleges, kisebb meghibásodás sem jelenti feltétlenül azt, hogy teljes mértékben víz nélkül marad a háztartásunk.

Ha pedig a házi vízművet kimondottan mezőgazdaságban használjuk öntözésre, itatásra, esetleg olyan kényelmi célokra, mint a kerti medence feltöltése, akkor pedig már senkinek sem kell bemutatni, mennyi pénz tud elfolyni a vízzel együtt. A házi vízmű használatával nem luxus többé a kerti medence, sőt a szépen zöldellő, dús lombokkal, lugasokkal tarkított, illatos, árnyékos, mesebeli kert sem.

A házi vízműhöz kapcsolt modern öntözőrendszerek ráadásul már arra is képesek, hogy automatikusan ki- és bekapcsoljanak, így csak a szükséges vízmennyiséget juttatják el a megfelelő helyre, takarékosan üzemelnek. Ma már nem szükséges a csőrendszert sem ki- és bevinni, hiszen a fixen kihelyezett csőrendszerek már képesek ellenállni az időjárás viszontagságainak is. Amíg az öntözőrendszerünk a házi vízmű tartályából tud locsolni, addig ráadásul a szivattyúnak sem kell bekapcsolnia, így további energia megtakarítást érhetünk el.

Fontos, hogy mindig tapasztalt, jól képzett, a szivattyúnkat és a házi vízművünket is alaposan ismerő szakembereket kérjünk fel ezeknek az értékes gépeknek a telepítésére, karbantartására, összehangolására, hiszen a nem tökéletes összehangolásra akár mindkét berendezés és persze az öntözőrendszer is rámehet. Nem is beszélve arról, hogy az iszonyatos anyagi károkon túl mennyi bosszúságtól is megkíméljük így magunkat. Mindenképpen érdemes szakértő tanácsokat, ha úgy tetszik, egy kisebb fajta betanítást kérni az üzemeltetéshez, hiszen egy laikusnak, nem szivattyú-szakértőnek igencsak kellemetlen lehet szembesülni a hibák következményeivel. Ne essen kétségbe! A szivattyú-szakértők pillanatok alatt, ügyesen és érthetően el tudják magyarázni, meg tudják mutatni ezeket a dolgokat! Éljen a lehetőséggel, sokat spórolhat vele!

Házi vízmű tartály: a házi vízellátó rendszer legfőbb része

A házi vízmű tartályát sokan a köznyelvből hidrofor tartályként is ismerhetik. A házi vízmű tartálya annyira központi jelentőségű a házi vízmű elrendezésében, hogy sokan felületesen a házi vízmű alatt csupán ezt a bizonyos hidrofor tartályt értik vagy emlegetik. Pedig, természetesen a házi vízmű egy komplex szerkezet, amely nyilvánvalóan több elemből áll. A hidrofor tartály tényleges funkciója egyébként főként a víz nyomásának megőrzése és a szivattyú kapcsolási gyakoriságának csökkentése. Fontos tehát, hogy a házi vízmű fogalmát semmiképpen sem mossuk össze a hidrofor tartályról bennünk kialakult képpel, hiszen ma már a modern technológia vívmányaként léteznek tartály nélküli házi vízművek is, némiképpen módosult feladatkörrel – erről később még részletesebben írunk.

Milyen további házi vízmű alkatrészek léteznek?

A házi vízmű alkatrészek, fittingek és szerelvények jelentőségét semmiképpen sem szabad elhanyagolni. Hiszen ezek az apró, önmagukban nem feltétlenül költséges kiegészítő elemek tartják össze ezt a bonyolult, több részből álló, összehangoltságot igénylő, komplex berendezést. Így tehát nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy a házi vízmű összeszerelése, kiszállítása, telepítése és karbantartása kizárólag hozzáértő, ha lehet rutinos szakemberek gondozása alatt történhet, különben nemcsak hatalmas anyagi kárunk keletkezhet, de akár balesetet is szenvedhetünk. Ne adja ön sem alább, bízza a házi vízellátó rendszerét a legjobb szakemberekre!

Házi vízmű bekötése: megoldjuk magunk vagy bízzuk inkább a szakemberre?

Őszintén megértjük, hogy azok, akik idáig elolvasták ezt a kis ismertetőt, nemcsak a házi vízmű bekötését, hanem talán még a cipőfűző bekötését is csak alapos megfontolás után merik saját maguk elvégezni. Nos, elképzelhető, hogy most azt gondolják magukban otthon a számítógép előtt ülve, hogy ezek a ravasz szivattyúsok biztosan ezzel is csak még több pénzt akarnak önöktől lenyúlni. De nem baj, ha már sikerült egy egészséges aggodalmat kialakítani ezzel kapcsolatban, akkor mi biztosan nyugodtan fogunk aludni, hiszen egy újabb állampolgárt mentettünk meg egy potenciális balesettől, anyagi katasztrófától vagy akár csak egy alapos családi bosszankodástól. Higgyen a saját szemének, mielőtt nekiáll olvasson utána, kérdezze meg az ismerős vízvezeték szerelőt, de legalább gondolja át ezt a dolgot józan paraszti ésszel! Az alapvető információk birtokában akár önnek is menni fog!

Létezik-e tartály nélküli házi vízmű?

Szóval, igen, létezik már tartály nélküli házi vízmű is. Általában ezeket a szerkezeteket használják olyan esetben, amikor nem a vezetékes víz bevezetésének a hiánya a gond, ahogyan az egy tanyán, nyaralóban, eldugott vidéki településen előfordulhat. Nyilvánvalóan a tartály nélküli házi vízmű ugyanis nem tárolja a vizet. A tartály nélküli házi vízművet általában olyankor szokták alkalmazni, amikor inkább a víznyomás növelésére szaknyelven nyomásfokozásra van szükség. Családi házak emeletén például előfordulhat, hogy nem elegendő a víz nyomása és mennyisége, ekkor egy tartály nélküli házi vízmű segíthet abban, hogy erősebb vízsugarakkal zuhanyozhassunk.

Az okos házi vízmű

Az ilyen házi vízművek egyébként az ún. okos házi vízművek például a Grundfos Scala 2 vagy a Pedrollo DG Ped berendezések. Ezen berendezések sajátossága, hogy a működésüket egy szabályozható fordulatszámú motor biztosítja illetve egy nagy pontosságú nyomás érzékelő kerül bennük elhelyezésre. A megkívánt nyomás érték a berendezésen lévő és általában könnyen kezelhető kezelőegységen állítható be. A motor fordulatszámát és nyomás értékét egy mikroprocesszoros vezérlő egység hangolja össze, így az okos házi vízmű mindig a megfelelő nyomást és elegendő vizet biztosít számunkra.

Mit kell tudni a házi vízellátó szivattyúról?

A házi vízellátó szivattyú a házi vízműhöz kapcsolódik, annak szerves része. A házi vízműhöz többnyire önfelszívó szivattyú tartozik. Ha kíváncsi a szivattyúk működésére, honlapunkon további részletes információ érhető el velük kapcsolatosan.

Spóroljon tehát ön is a vízszámlán, éljen környezettudatosan, és költse a házi vízművel megspórolt pénzt inkább a családjára! Keressen bennünket bátran, szívesen segítünk a választásban és a telepítésben is!

Vásároljon minőségi házi vízművet szakértő cégtől, nézzen körül nálunk!

Kapcsolódó és ajánlott írásaink: