A szivattyuk.hu oldal ún. cookie-kat használunk.
A részletekért tekintse meg Adatkezelési szabályzatunkat.
Elfogadom
Fűtési szivattyú - szivattyuk.hu
Fűtési szivattyút keres? Grundfos és WILO fűtési szivattyúk raktárról a legjobb áron. Kattintson és tudjon meg többet!
Hívjon minket! +36 (1) 222 0238

Fűtési szivattyú

grundfos
dab
wilo

Fűtési szivattyúk a családi háztól az iparig

Megbízható
Takarékos
Kényelmes

Minőségi fűtési szivattyúk lakások, házak és kisebb épületek kazánjaihoz és egyedi fűtési rendszereihez. Akár INGYENES HÁZHOZ SZÁLLÍTÁSSAL!

GRUNDFOS ALPHA1 L fűtési szivattyú
GRUNDFOS ALPHA1 L fűtési szivattyú

A Grundfos ALPHA1 L többfunkciós fűtési keringető szivattyú, mely lényegében a népszerű Grundfos ALPHA2 L fűtési szivattyú következő generációs utódja.

44 990 Ft -tól
További részletek
NMT PLUS fűtési keringető szivattyú
NMT PLUS fűtési keringető szivattyú

Kiváló ár/érték arányú fűtési keringető szivattyú

26 490 Ft -tól
További részletek
GRUNDFOS UPS fűtési szivattyú
GRUNDFOS UPS fűtési szivattyú

Hagyományos, kisebb teljesítményű fűtési szivattyú, lakások, családi házak fűtési keringetője

94 700 Ft -tól
További részletek
DAB EVOSTA fűtési szivattyú
DAB EVOSTA fűtési szivattyú

Nagy hatásfokú fűtési keringető szivattyú elérhető áron!

41 990 Ft -tól
További részletek
GRUNDFOS ALPHA2 fűtési szivattyúk
GRUNDFOS ALPHA2 fűtési szivattyúk

A-energiaosztályú, kiemelten energiatakarékos kompakt fűtési keringetőszivattyú a Grundfostól

83 300 Ft -tól
További részletek
WILO YONOS MAXO fűtési szivattyúk
WILO YONOS MAXO fűtési szivattyúk

Nagy hatásfokú fűtési szivattyúk a WILO TOP-S gazdaságos utódja

159 900 Ft -tól
További részletek
GRUNDFOS MAGNA3 fűtési szivattyúk
GRUNDFOS MAGNA3 fűtési szivattyúk

Magas hatásfokú, intelligens, A energiaosztályú prémium fűtési szivattyú

183 700 Ft -tól
További részletek
WILO YONOS MAXO-D fűtési ikerszivattyúk
WILO YONOS MAXO-D fűtési ikerszivattyúk

A enrgiaosztályú fűtési iker szivattyúk a WILO TOP-SD gazdaságos utódja

405 300 Ft -tól
További részletek
WILO STRATOS MAXO-D fűtési keringető iker szivattyúk
WILO STRATOS MAXO-D fűtési keringető iker szivattyúk

A WILO első okos fűtési szivattyúja a népszerű Startos-D széria utódja

474 300 Ft -tól
További részletek
GRUNDFOS MAGNA3 D fűtési ikerszivattyúk
GRUNDFOS MAGNA3 D fűtési ikerszivattyúk

Intelligens, A energiaosztályú prémium fűtési iker szivattyú

697 800 Ft -tól
További részletek
WILO STRATOS PICO fűtési szivattyúk
WILO STRATOS PICO fűtési szivattyúk

A-energiosztályú, kiemelten takarékos fűtési keringető szivattyú, házakhoz lakásokhoz

83 700 Ft -tól
További részletek
GRUNDFOS MAGNA1 D fűtési ikerszivattyúk
GRUNDFOS MAGNA1 D fűtési ikerszivattyúk

Két szivattyús, általános célú fűtési iker keringetőszivattyú

316 200 Ft -tól
További részletek
WILO YONOS PICO fűtési szivattyúk
WILO YONOS PICO fűtési szivattyúk

MEGÚJULT! - Szabályozott fordulatszámú A-energiaosztályú takarékos fűtési szivattyú

37 000 Ft -tól
További részletek
GRUNDFOS MAGNA1 fűtési szivattyúk
GRUNDFOS MAGNA1 fűtési szivattyúk

A energiaosztályú, általános célú fűtési keringetőszivattyú

144 200 Ft -tól
További részletek
WILO Stratos GIGA keringető szivattyúk
WILO Stratos GIGA keringető szivattyúk

Nagy hatásfokú EC-motoros száraztengelyű szivattyú

További részletek
WILO STRATOS MAXO fűtési keringető szivattyúk
WILO STRATOS MAXO fűtési keringető szivattyúk

A WILO első okos fűtési szivattyúja a népszerű Startos széria utódja

193 500 Ft -tól
További részletek

Fűtési szivattyú

Számos típusú szivattyú szerezhető be a boltokban, mindegyiknek más a funkciója, más tevékenységre specializálódnak. Közülük az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb a keringető szivattyú.

Fűtési szivattyú

Napjainkban nagyon népszerűek a fűtési keringető szivattyúk, ugyanis a kisebb, háztartásban használatos 1” méretű méretű típusok jó áron szerezhetőek be, ráadásul jó támogatást tudnak nyújtani a fűtési rendszerekhez.

A fűtési szivattyúk az úgynevezett örvényszivattyúk közé tartoznak. A keringető szivattyúk fűtéshez, hűtéshez és használativíz-keringtetéshez is használható berendezések. A nagyobb teljesítényű típusok a családi házaktól kezdve a nagy épületek és intézmények vagy ipari keringtetési feladatok ellátására is használhatók.

A fűtési keringető szivattyú működésének lényege, hogy a szivattyú forgó alkatrésze a járókerék közvetíti a folyadék szállításához szükséges energiát melyet általában egy elektromos motor segítségével közvetítünk. A kisebb, közepes de még a nagyobb méretű szivattyúk járókereke közvetlenül a meghajtó motor tengelycsonkjára csatlakozhat, de legtöbbször külön csapágyazott tengellyel rendelkeznek. A keringető szivattyúk általában egyfokozatúak, mivel emelőmagasságuk a szállított térfogatáramhoz viszonyítva alacsony.

A fűtési szivattyúknak nagyon sok előnyös tulajdonsága van, például

  • - halk működésűek,
  • - kevés karbantartást igényelnek,
  • - ráadásul költséghatékony a működésük is.

A megfelelő keringető szivattyú kiválasztásához érdemes szakember véleményét kikérnünk, például a szivattyuk.hu webáruház munkatársai jól felkészültek, bármikor tudnak segíteni, ha valaki tanácstalan a döntés meghozatalában.

Grundfos fűtési szivattyú

A Grundfos fűtési keringető szivattyúk univerzális berendezések, többnyire a kazánok majdnem mindegyikéhez illeszthetők. Egy Grundfos keringető szivattyú

  • - kompakt kialakítású,
  • - egyszerűen csatlakoztatható,
  • - ráadásul jól bírja a környezet magas hőmérsékletét.

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően, ha valaki régi elavult kazánját szeretné lecserélni, akkor számára a legjobb megoldás a Grundfos keringető szivattyú, hiszen felesleges alkatrészek beszerzése nélkül is kiválóan illeszthető a régi kazán helyére.

A mai modern követelményeknek megfelelő Grundfos MAGNA1 fűtési keringető szivattyúk és Grundfos MAGNA3 fűtési keringető szivattyúk mindenben megfelelenk a kor követelményeinek. Ezen típusok elődei a már megszűnt Grundfos UPS fűtési keringető szivattyúk és a szintén már nem gyártott azonban elektronikusan szabályozott Grundfos UPE fűtési keringető szivattyúk voltak.

A Grundfos keringető szivattyú nemcsak univerzális, de egyben energiahatékony, megbízható, hosszú távú működtetésre lehet vele tervezni. A készülék alacsony zajszinten működik, a fedlapján pedig megszorulás elleni csavar is található.

Alkalmazási területei

A Grundfos fűtési szivattyúk alkalmazhatóak kazánokhoz, padlófűtéshez, keverőkörökhöz, HMV rendszerekhez és biomassza fűtéshez is. Az „A” energiaosztályú Grundfos keringető szivattyúk két év garanciával is vásárolhatóak.

Ajánlott link: Grundos fűtési keringető szivattyúk listája az áruházban

Wilo fűtési keringető szivattyú

A modern Wilo fűtési szivattyúk úgynevezett nedvestengelyű keringető szivattyúk, melyek menetes csatlakozásúak, melyek EC-motorja blokkolási áramot álló tekercseléssel van ellátva, ráadásul beépített elektronikus teljesítményszabályozással van felszerelve.

A Wilo keringető szivattyút elsősorban meleg vizes fűtéseknél, klímaberendezéseknél, ipari keringető berendezéseknél lehet hasznosítani.

Ezeket készülékeket családi és ikerházakhoz, valamint maximum 6 lakásból álló társasházakhoz javasolják a gyártók. Azonban léteznek nagyobb teljesítményű típusok, tipikusan ilyen termékek a WILO YONOS MAXO fűtési szivattyúk.

Manapság már az összes Wilo keringető szivattyú „A” energiaosztályú berendezés, melynek hatásfoka a legmagasabb az ECM technológiának köszönhetően. A készülék nagyon hatékony, ráadásul megfelelő körülmények közt akár csak 4 W teljesítményfelvételre kell számítanunk. Az optimális teljesítményillesztéshez előre kiválaszthatóak a szabályozási módok, lehet állandó és módosítható nyomáskülönbséget beállítani.

A készülékek beépített motorvédelemmel vannak ellátva. A Wilo fűtési szivattyú LED kijelzővel van ellátva, melyen beállítható az alapérték, illetve a kijelző funkciója, hogy megmutassa a folyamatos fogyasztást Wattban.

A fűtési szivattyú légtelenítési funkcióval van ellátva, mely a forgórész-tér légtelenítéséhez szükséges.
A készülék Wilo-konnektorral van ellátva, mely lehetővé teszi a gyors elektromos csatlakozást. A szivattyú kompakt kivitelben készül, így könnyedén beépíthető. A biztonságos indítás érdekében magas indítónyomatékkal van ellátva.

Ajánlott link: Wilo fűtési keringető szivattyúk a webáruházban

Fűtési szivattyú árak

A fűtési szivattyúk esetében is jellemző a kiváló ár-érték arány, így a keringető szivattyú árak nem elérhetetlenek a hétköznapi vásárlók számára sem. A fűtési keringető szivattyú árak a teljesítményének arányában változnak.

A szivattyuk.hu webáruházban számos keringető szivattyú közül válogathatnak az érdeklődők (lásd például Melegvíz keringető szivattyúk) Ha pedig gondja akad valakinek a megfelelő árú készülék kiválasztásában, akkor a webáruház munkatársai szívesen állnak a tisztelt vásárlók rendelkezésére.

Fűtési szivattyú légtelenítése

A jelenleg használatos fűtési rendszerek keringetését szinte száz százalékban keringető szivattyúk biztosítják, melyek légtelenítése időnként szükséges. A megfelelően kiválasztott és jól beépített szerelvények elengedhetetlenek a problémamentes üzemeltetéshez, illetve fontos ezeknek a karbantartása, hogy élettartamukat megnöveljük.

A vízrendszerek működésére nézve számos problémát jelentenek a hálózatba jutó, a működés során kiváló, illetve ott keletkező gázok. Még a kifogástalanul tervezett és szakszerűen kivitelezett fűtési rendszerekben is számolni kell a levegő kiválásával. A levegőnek a hálózatba kerülése ellen nem elegendő védekezés zárt fűtési rendszert létrehozni.

Légtelenítésre legalább kétszer van szükség, egyszer mikor a rendszert összeszerelték, megtörténik a sikeres nyomáspróba és a fűtési rendszert feltöltik fűtőfolyadékkal. Másodszor pedig akkor, amikor felfűtésre kerül a rendszer, ugyanis akkor a vízben oldott levegő mikrobuborékok formájában ki fog válni. A légtelenítés végezhető hagyományos légtelenítési módszerekkel, illetve korszerű abszorpciós légleválasztók alkalmazásával.

Fűtési keringető szivattyú

A fűtési keringető szivattyúval a fűtésrendszerben lévő fűtővíz keringetését lehet megoldani. Az ilyen típusú szivattyúk olcsó és hatékony megoldást biztosítanak a minőségi fűtéshez.

A fűtési keringető szivattyúk kevés karbantartást igényelnek, alacsony zajszinten működnek, ráadásul költséghatékony megoldást jelentenek, hiszen energiatakarékosan tudnak működni. A modern fűtési keringető szivattyúk motorja állandó mágneses, kompakt forgórész technológiával működik.

Napjainkban a fűtési keringető szivattyúk általában minimum, hogy LED kijelzővel és szigetelőhéjjal vannak ellátva. Ezek a berendezések már nagyon fejlettek, például a Grundfos keringető szivattyúk autoadapt funkcióval rendelkeznek, így a körülményeknek megfelelő lehet a szivattyúkat üzembe helyezni. A normál működés mellett éjszakai üzemmódban is képesek üzemelni, így hatékonyan képesek szabályozni a szivattyú teljesítményét a vízigénynek megfelelően.

Hogyan állítsam be a fűtési keringető szivattyút?

A fűtési rendszert szakszerűen kell feltölteni és légteleníteni is. Ezt követően üzembe kell helyezni a keringető szivattyút a szabályozási mód és a szállítási magasság beállításával.

A meghatározott gomb, ami általában a WILO esetében régebben piros (manapság már zöld is lehet) színű, elforgatása a szabályozási mód szimbólumára lehetővé teszi a kívánt szállítómagasság beállítását.

A szabályozási mód beállítása a kapcsoló balra és jobbra fordításával érhető el, balra fordítással változó, jobbra fordítással pedig állandóra állítható a nyomáskülönbség.

Milyen teljesítményű fűtési szivattyút vegyek?

Minden esetben ki kell számolni a rendszer szükségleteit, ha cserére, vagy új szivattyúra van szükség.

A kalkuláció során számításba vehető feltételek: fűtött helyiségben lévő szigetelt csövek esetén 10 Watt per méter veszteséggel kell számolni, viszont fűtetlen helyiségben lévő szigetelt csövek esetén 20 Watt per méter veszteséggel kell kalkulálni. A visszacsapó szelep nyomásvesztesége 10 kilopascalra van állítva. A maximálisan megállapított áramlási sebesség a csővezetékben egy méter per másodperc, de a rézcsöveknél ez fél méter per másodperc lehet a zaj és korrózió elkerülése miatt.

Figyelembe kell venni, hogy zajlott-e felújítás az eredeti szivattyú telepítése óta, esetleg kerületek az épületre új nyílászárók. Fontos a falak külső szigeteltsége, illetve az, hogy újak-e a házban a termosztatikus szelepek. Viszont ha padlófűtéses rendszerhez alkalmazunk keringető szivattyút, akkor fontos figyelembe vennünk, hogy a méret meghatározásánál a leghosszabb fűtési körben mérhető nyomásveszteséget kell figyelembe venni.
A választásnál arra is ügyelnünk kell, hogy milyen tüzelési megoldásokat alkalmaznak az épületben, a vegyes tüzelésű kazán, de a napkollektoros fűtés is befolyásolhatja a megfelelő teljesítmény meghatározását.

Milyen fűtési szivattyút válasszak?

Egy régi szivattyú cseréjénél végig kell gondolni, hogy történt-e a házban bármilyen felújítás a szivattyú üzembe helyezése óta. Például: új szigetelt nyílászárók beépítése, külső falak szigetelése, új termosztatikus szelepek beépítése.

A legtöbb régi szivattyú túlméretezett, pedig akár kisebb fordulatszám-szabályozott keringető szivattyúval helyettesíthetők. Egy fordulatszám-szabályozott keringető szivattyú alkalmazkodik az új helyzethez, minimálisra csökkenti a zajproblémákat, ugyanakkor energiát takarít meg a működése során.

A Grundfos és Wilo márkájú szivattyúk nem okozhatnak csalódást, ha ezeket a termékeket választjuk keringető szivattyúk esetén. Az ár-érték arány megfelelő, a készülékek megbízhatóak, ráadásul garanciával vásárolhatóak meg a szivattyuk.hu webáruházban. E
zeknél a készülékeknél többféle teljesítményű berendezés vásárolható, s ha szükséges, akkor pótalkatrészek is beszerezhetőek hozzájuk, így meghibásodás esetén sem kell a készüléket kidobni, elég egy kis szerviz és már működhet is tovább a csendes és hatékony keringető szivattyú, biztosítva számunkra a fűtésrendszer megfelelő működését.