A szivattyuk.hu oldal ún. cookie-kat használunk.
A részletekért tekintse meg Adatkezelési szabályzatunkat.
Elfogadom
Eliszaposodás mentes átemelőszivattyúk - szivattyuk.hu
Rövid cikk, ismertető a házkörüli szennyvízszivattyúk kiülepedés mentes, illetve eliszaposodás mentes kivitelű típusairól
Hívjon minket! +36 (1) 222 0238

Szakértőink írták

További cikkeink »

Eliszaposodás mentes átemelőszivattyúk

A víztelenítő szivattyúk eliszaposodása olyan probléma ami valamennyi olyan szivattyút érinti, amely szilárd szemcséket, port, lebegő szennyeződést vagy egyéb ülepedésre hajlamos piszkot tartalmazó vizet szállít.

Ilyen szivattyúk tipikusan a

- zsompszivattyúk
- pincék állandó beépítésű szivattyúi
- aknák állandó beépítésű szivattyúi
- tartályok állandó beépítésű szivattyúi

A vízben szállított, víznél nehezebb fajsúllyal rendelkező szemcsék a folyadék nyugalmi állapotba kerülésekor azonnal a folyadék aljára sülyednek. A folyadék újra áramlásba kerülésekor a leülepedett szemcsék egy része a vízzel továbbsodródik és végül kikerül a rendszerből, azonban a lebegő tartalom egy része visszamarad. A visszamaradó lebegő szennyeződések halmozódó ülepedése végül iszaposodáshoz vezet. Az eliszaposodott aknából a szivattyú alacsonyabb hatásfokkal és többlet energia felhasználással képes a folyadék elszállítására. A elkoszolódott, eliszaposodott aknát folyamatosan felügyelni és tisztítani kell.

Erre a problémára jelent megoldást a WILO szabalmaztatott, Twister technológiája mely nem engedi, hogy a szivattyú körül a lebegő szemcsék lerakódjanak, így megelőzi az eliszaposodást.

Az ötlet lényege abban áll, hogy a szivattyúház olyan áramlástechnikai megoldással készült el, melynek segítségével a szállított folyadék egy csekély része visszakerül az aknába, ezzel szó szerint mintegy "felkeverve" az állóvizet (lásd a képeket).

WILO TMW szivattyú működés közben


Különösen hasznos ezeknek a szivattyúknak az alkalmazása utcaszint alatti garázsok, pincék vízösszefolyóinak vagy zsomp aknáinak, esetleg bejárat védő árkainak az automatikus víztelenítésére. Ezek a WILO TMW szivattyúk nagyságrenddel kevesebb törődést igényelnek hiszen tisztán tartják maguk körül az aknát.


További kapcsolódó linkek

» WILO TM szennyezettvíz szivattyú