A szivattyuk.hu oldal ún. cookie-kat használunk.
A részletekért tekintse meg Adatkezelési szabályzatunkat.
Elfogadom
Ásott kút szivattyú jó áron, nagy választékban, raktárról - szivattyuk.hu
Megbízható ásott kút szivattyút keres? Válogasson kedvére több tucat készletünkön levő típus közül. Szakértelem és minőség már több mint 27 éve.
Hívjon minket! +36 (1) 222 0238

Ásott kút szivattyú

pedrollo
wilo

Kifejezetten ásott kutakból (gyűrűs vagy téglával kirakott) illetve különféle vízgyűjtő építményekből, eszközökből és ciszternákból történő szivattyúzásra.

Kifejezetten kútvíz szivattyúzására
Nagy szállított mennyiség
Magyarországi garancia
Megbízható termékek

Minőségi és elérhető árú ásott kutakba telepíthető ún. ásott kút szivattyúk öntözésre, locslásra vagy vízátemelésre. Úszókapcsolós vagy úszókapcsoló nélküli üzemeltetésre. Óriási választékban, saját raktárkészletről akár ingyenes kiszállítással

PEDROLLO TOP Multi ásott kút szivattyúk
PEDROLLO TOP Multi ásott kút szivattyúk

Ásott kutakból történő vízkitermelésre alkalmazható merülőmotoros búvárszivattyú úszókapcsolóval

Általános alkalmazásuk a ház körül és telkeken általában öntözés, locsolás és vízellátás, a nagyobb berendezések ipari alkalmazása esetében legfőképpen a vízkitermelés.

74 000 Ft -tól
További részletek
PEDROLLO NK ásott kút szivattyúk
PEDROLLO NK ásott kút szivattyúk

Ásott kutakba tervezett 135 mm átmérőjű ásott kút szivattyú úszókapcsolóval

158 700 Ft -tól
További részletek
PEDROLLO UP ásott kút szivattyú
PEDROLLO UP ásott kút szivattyú

Ásott kút szivattyú, újabb és modernebb kivitelben

146 200 Ft -tól
További részletek
WILO TWI 5 ásott kút szivattyú
WILO TWI 5 ásott kút szivattyú

Minőségi ásott kút szivattyú a WILO-tól

151 100 Ft -tól
További részletek

Ásott kút szivattyú

Az ásott kút szivattyúról talán egy dolgot nagyon egyszerű elmondani, mégpedig azt, hogy ahogyan a neve is mutatja elsősorban ásott kutakhoz használatos. Elsőre talán úgy tűnik, hogy mit akarnak itt ezek a balga szivattyúsok, hát nem tudják, hogy ennyit még az egyszerű ember is ki tud magának következtetni? Nos, azt kell hogy mondjuk, a helyzet korántsem ilyen egyszerű.

Sajnos, nagyon sokan küszködnek azzal a szivattyúzás világában is, hogy könnyen, egy-egy mondat alapján döntenek és kihagyják a szakembert a megfelelő szivattyú kiválasztásából. Hovatovább, sajnos a sajnálatos információhiány oda is vezethet, hogy sokan akár arra sem gondolnak, mennyit veszíthetnek, illetve mennyi felesleges fejfájást okozhatnak maguknak azzal, hogy a szivattyú telepítésénél is spórolni szeretnének inkább azon, hogy nem szakemberrel végeztetik el azt, vagy nem veszik a fáradságot a megfelelő informálódásra. Szakértő segítség és tanácsok nélkül több problémát is okozhatunk magunk számára így megéri ráfordítani azt a minimális időt, amit a körültekintő tájékozódás jelent.

Lássuk tehát, mit érdemes tudni az ásott kút szivattyúról és miért nem szabad kihagyni a szakembert sem a kiválasztásnál, sem a telepítésnél?

Mire való az ásott kút szivattyú?

Tudjuk tehát, hogy az ásott kút szivattyú ásott kutakhoz való. Nem viccből hangsúlyozzuk. Ásott kútba csak ásott kút szivattyút érdemes tenni! Nem keverendő össze az ásott kút szivattyú sem a fúrt kút szivattyúval vagy más néven a csőbúvár szivattyúval!

Fúrt kútba fúrt kút szivattyú, ásott kútba ásott kút szivattyú! Egyszerű! Vagy mégsem? Ön biztosan tudja, hogy az a kútja ásott kút-e vagy esetleg fúrt kút? Ha nemrégen vette az ingatlant érdemes benéznie a kútba.

Vagy egyáltalán: biztos abban, hogy kútszivattyút szeretne, nem pedig egy egészen más típusra van szüksége?

Igen, megértjük, ha ez most egy kicsit szájbarágósan hangzik és azt is átérezzük, hogy azok, akik még nem szembesültek a rosszul kiválasztott szivattyú, illetve a korrekt, szakértő tanácsok, netán hozzáértés hiányában a megfelelő szakember nélkül telepíteni próbált szivattyú problémájával, azok most kicsit vagy inkább nagyon furcsán nézhetnek ránk. De tényleg, érdemes megfontolni: biztosabb, ha inkább szakemberre bízzuk a megfelelő szivattyú kiválasztását (csak hívnia kell, hogy segíthessünk a választásban)!

Hogyan zajlik ásott kút szivattyú telepítése?

Mi, a tapasztalt szivattyús szakemberek egymás között azt mondanánk, hogy az ásott kút szivattyú telepítése nem bonyolult feladat. Nekünk tényleg egy rutinfeladatnak számít. Tudni kell azonban azt, hogy számos hibalehetőségbe bele lehet csúszni.

  • - Nagyon fontos például, hogy mindig ellenőrizzük a kút talpmélységét és csak a megfelelő mélységbe, a talptól minimum harminc de inkább ötven centiméter távolságba telepítsük az ásott kút szivattyút.
  • - Ásott kút szivattyú telepítésénél szükségszerű a leeresztő kötél használata, ezt nyilván nem is tudjuk kihagyni.
  • - A telepítő kötél egy nyolc - tíz milliméter vastag PP kötél (vagy ennél erősebb leeresztő lánc, sodrony stb.) legyen, lehetőleg teljesen új, mert a PP kötél napfény hatására például megnyúlhat, elöregedhet.
  • - Közkeletű nevén slagot nem szabad alkalmazni az ásott kút szivattyú telepítéséhez, mindig csak a KPE cső jöhet ilyenkor szóba.
  • - Az ásott kút szivattyú elektromos vezetékét vagy csövét annak leeresztéskor vagy kiemelés közben véletlenül sem szabad túl erősen húzni netán megrántani, mert ez a kábel megrongálódásához és a csővezeték - elrepedésével járhat!
  • - Még telepítés előtt pontosan fel kell mérni, hogy elegendő lesz-e az elektromos vezeték hosszúsága, hiszen ha esetleg túl rövidnek bizonyul, akkor szükség lesz a kábeltoldásra is.
  • - A vezetékeket érdemes egymáshoz rögzíteni az ásott kút szivattyú telepítésének utolsó előtti állomásaként annak érdekében, hogy ezekkel a vezetékekkel könnyeb legyen munka közben boldogulni!

Banálisan hangzik, de azért ide is leírjuk: az ásott kút szivattyú telepítésének befejeztével fontos, hogy a kutat tökéletesen be fedjük, hiszen mint tudjuk a nyitott kút életveszélyes, és ez nincsen másképp akkor sem, ha egy ásott kút szivattyú is található benne.

Nem bonyolult dolog ez, így ha ön úgy érzi, hogy mindezekre a szempontokra oda tud figyelni, az összes eszközt, alkatrészt, pótalkatrészt és vészmegoldást biztosítani tudja, akkor ön bizonyára egy jó szivattyú-szakember, így bátran elvégezheti az ásott kút szivattyú telepítését saját magának is! Egyéb esetben pedig azt javasoljuk, kérje szakember segítségét és ne tegye ki sem a szivattyúját a károsodásnak, sem önmagát a bosszankodásnak!

Hogyan érdemes gondolkodni az ásott kút szivattyú árakról?

Az ásott kút szivattyú árakról mindig szívesen beszélünk. Az ásott kút szivattyúkról ugyanis azt kell tudni, hogy az egyik legjobb tulajdonságuk a kiváló ár-érték arány. Ha biztos benne, hogy olyan ásott kútja van, amely minden feltételnek megfelel a szivattyúzáshoz és a kút vízminősége is indokolja a szivattyúzást, akkor nem érdemes ezen sokat gondolkodni.

Az ásott kút szivattyú kiváló, költséghatékony választás lehet az átlagos igényű háztartásokba, illetve a kisebb-nagyobb vízigénnyel rendelkező irodákba vagy intézményekbe.

Fontos tudni, hogy az ásott kút szivattyúval csak tiszta kútvíz szivattyúzható, éppen ezért is kaphatóak olyan kedvező áron. Speciális igényekhez, rossz minőségű, szilárd részecskéket vagy üledéket, például homokot vagy agyaglerakódást tartalmazó vízhez más típusú, eltérő teljesítményű, és képességű úgynevezett szennyezett víz szivattyúra lesz szükségünk. Többek közt ezért sem elhanyagolható szempont, hogy a szivattyú kiválasztása előtt mindig alaposan tájékozódjunk, de leginkább kérjük ki a megfelelő szakember tanácsát! Ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére, egészen biztosan tudunk is segíteni a választásnál, rengeteg megfelelő ásott kút szivattyúnk van raktáron. Jöjjön el nézze meg!

Milyen tulajdonságokat kell vagy érdemes még figyelembe venni az ásott kút szivattyú kiválasztásánál?

Az ásott kút szivattyú kiválasztásának egyik további szempontja nyilvánvalóan az is kell, hogy legyen, hogy pontosan milyen célra, illetve milyen típusú kútba szeretnénk szivattyút választani. Azt már korábban megbeszéltük, hogy az ásott kútba a szivattyúsok leginkább az ásott kút szivattyút ajánlják, de mi a helyzet a medencékkel, kerti tavakkal, tartályokkal? Ideális esetben az ásott kút szivattyú ezeknek a területeknek a szivattyúzására is alkalmas, ha átlagos teljesítményre van szükség és nem szennyezett vízről beszélünk. Érdemes felméretni a szivattyúztatni kívánt területeket is hozzáértővel annak érdekében, hogy biztosan megfeleljenek a feltételeknek és sem a szivattyúban ne essen kár, sem a tóban vagy medencében. Ha pedig minden feltétel adott, akkor az ásott kút szivattyút bátran használhatjuk locsoláshoz, öntözéshez, öntözőrendszerek vízellátásához, mindenféle átlagos, háztartási feladatra.

Mi a különbség az ásott kút szivattyú és a fúrt kút szivattyú között?

Az ásott kút szivattyú és a fúrt kút szivattyú közötti különbséget szerencsére viszonylag egyszerűen el lehet magyarázni. A két szivattyú közötti különbség ugyanis alapvetően abban rejlik, hogy milyen kútba ajánljuk ezen szivattyúk felhasználását. Ugye az ásott kút szivattyú elsősorban az ásott kutak hasznos segítőtársa, de mi a helyzet a fúrt kút szivattyúval? Nos, jól sejtjük, hogy a fúrt kút szivattyú esetén is az elnevezés mögött rejlik a megoldás.

A fúrt kút szivattyú ugyanis fúrt kutakhoz való. Háztartásokban például fúrt kutakról akkor beszélhetünk, ha egy adott kút átmérője nem haladja meg a 125 mm átmérőt. Efölött a méret ritkán fúrnak ugyanis kutat otthoni célra.

Otthonainkban, házunk körül az előbb említettel szemben 70-90 cm átmérőjű kutakkal fogunk, ezeket már ásott kútnak nevezzük.

Nagyon fontos tehát, hogy tudjuk, hogy milyen típusú kútba szeretnénk szivattyút vásárolni! Elsőre furcsa hallani, de mi már találkoztunk már olyan esettel, amikor a friss tulajdonos nem ismerte a telkén lévő kutat. Keresse bátran kiváló fúrt kút szivattyúinkat is, azok is nagyszerű szolgálatot fognak tenni!

Van különbség az ásott kút szivattyú és a mélykút szivattyú között?

Az ásott kút szivattyú és a mélykút szivattyú közötti különbség is sejthető már az elnevezésből. Az ásott kút szivattyú általában csak egy átlagos vízmélységig képes szivattyúzni a vizet, bár vannak speciális, valamivel nagyobb mélységekkel is elbíró típusok is. A tapasztalat az, hogy az ásott kutak vízszintje általában 10-20 méternél mélyebben ritkán mérhető, bár nyilván láttunk már ilyet is!

A mélykút szivattyú azonban kimondottan nagy mélységekhez való, így ha tudjuk, hogy mélyen van a kutunk vízszintje, akkor ezzel érdemes tervezni. A szakember ebben is tud tanácsot adni.

Milyen márkákkal találkozhat a webáruházban, ha ásott kút szivattyút keres?

Webáruházunk széles kínálatában számos ásott kút szivattyú szerepel, így önnek is biztosan sikerül megtalálnunk az igényeihez és a lehetőségeihez leginkább passzoló megoldást. Válassza akár a Wilo ásott kút szivattyúkat vagy a Pedrollo márkájú ásott kút szivattyúkat, biztos lehet benne, hogy kiváló minőségű, tartós és megbízható szivattyút fog választani és webáruházunk válogatott kínálatában biztosan nem fog csalódni!

Ásott kútjához keresse tehát csúcsminőségű ásott kút szivattyúinkat! Ha pedig bizonytalan abban, hogy melyik típusú vagy milyen márkájú szivattyú lenne az ön számára az ideális választás, kérjen bátran tanácsot szakértőinktől!