A szivattyuk.hu oldal ún. cookie-kat használunk.
A részletekért tekintse meg Adatkezelési szabályzatunkat.
Elfogadom
Áramláskapcsoló jó áron raktárról, azonnal - szivattyuk.hu
Áramláskapcsolót keres? Nagy raktárkészlettel várjuk. Rendeljen ma és holnap már Önnél lehet. Sürgős? Azonnali átvétel budapesti boltunkban. Szakértelem, minőség már 27 éve
Hívjon minket! +36 (1) 222 0238

Áramláskapcsoló

pedrollo
italtecnica
wilo
grundfos

Vezérelje és védje szivattyúját, egyszerűen és hatékonyan elektronikus áramlás- és nyomáskapcsolóval

Nyomáskapcsolás
Automatikus üzem
Szárazonfutás védelem
Profi technológia

Elsősorban öntözésre és locsolásra használt szivattyúk vezérlésére alkalmazható "minden egyben" nyomáskapcsolók, melyek megvédik a szivattyút a szárazonfutástól is

PEDROLLO EasySmall
PEDROLLO EasySmall

Egyszerűen beépíthető vezérlő eszköz. Kis méret, nagy tudás, kedvező ár!

19 900 Ft -tól
További részletek
BRIO áramlás és nyomáskapcsolók
BRIO áramlás és nyomáskapcsolók

Kedvező ár-érték arányú megbízható szivattyú vezérlők, bekötőkábbellel szerelve

17 900 Ft -tól
További részletek
PEDROLLO EasyPress
PEDROLLO EasyPress

Elektronikus nyomás és áramláskapcsolók szivattyúk nyomásfüggő vezérlésére.

23 990 Ft -tól
További részletek
WILO HiControl áramláskapcsoló
WILO HiControl áramláskapcsoló

Elektronikus nyomás- és áramláskapcsoló szivattyúk nyomásfüggő vezérlésére.

27 900 Ft -tól
További részletek
GRUNDFOS PM áramláskapcsoló
GRUNDFOS PM áramláskapcsoló

Elektronikus nyomásvezérlő vízellátó szivattyúk automatikus vezérlésére

29 800 Ft -tól
További részletek
WILO Fluidcontrol
WILO Fluidcontrol

Elektronikus nyomás és áramláskapcsolók szivattyúk nyomásfüggő vezérlésére.

További részletek

Áramláskapcsoló

Az áramláskapcsoló nagyon hasznos és praktikus lehetőség a szivattyúzás élményének javítására, kényelmünk növelésére és a biztonságunk fokozására. Sajnos azonban az áramláskapcsoló lehetőségével még mindig túl kevesen számolnak, hovatovább néhányan felesleges luxusnak is ítélhetik, pedig természetesen egyáltalán nem erről van szó. Az áramláskapcsolóba beruházni nem jelent túl nagy kiadást egy átlagos szivattyú árához képest, mégis rendkívül sokat segíthetnek rajtunk ezek az alkatrészek.

Ha kezdők vagyunk a szivattyú használatával kapcsolatosan, most vásároltunk kertes házat vagy valamilyen körülmény megváltozása miatt most lett szükségünk először egy szivattyúra, akkor ez mindenképpen olyan tartozék, segítő, mankó egy szivattyú mellé, amely mellett nem szabad elmennünk.

Áramlás kapcsoló: mit tud?

Az áramlás kapcsoló tehát azért nagyon fontos, ha nem is nélkülözhetetlen, de mindenképpen rendkívül praktikus kiegészítő egy szivattyú mellé, mert számos helyzetben megkönnyíti a szivattyú használatát. Alapvetően az áramláskapcsoló voltaképpen automatizálja a szivattyú működését.

Azaz a csap megnyitásával, az áramlás kapcsoló révén, a szivattyú is automatikusan bekapcsol. Ennek megfelelően pedig ugyanez mondható el a csap elzárásáról, hiszen utána a szivattyú is befejezi a működését az áramláskapcsolónak köszönhetően.

Áramláskapcsoló: milyen extra védelmet nyújt még a szivattyúnak?

Az áramláskapcsoló eredeti funkcióján túl rendelkezik még legalább egy szuper fontos, ha úgy tetszik, a szivattyú életét is megmenteni képes tulajdonsággal. Az áramláskapcsoló ugyanis ideális esetben szárazon a futás elleni védelmet is ellátja. Azaz a kapcsoló segít megakadályozni, hogy a szivattyú szárazon is fusson, vagyis akkor is hajtsa önmagát, amikor éppen mondjuk elfogyott a víz a kútból. Ha a víz elfogyott, akkor a szárazon futás elleni védelmet nyújtó áramláskapcsoló lekapcsolja a szivattyút. Később természetesen visszakapcsolható lesz, ha újra lesz lehetősége telepített szivattyúnknak vizet szivattyúzni. Így az áramláskapcsoló tulajdonképpen biztonsági szerepet is betölt, hiszen képes megmenteni a szivattyút a meghibásodástól.

Az áramláskapcsoló ára: mennyi az annyi?

Bár az áramláskapcsoló ára szinte elenyésző a szivattyúhoz képest, amelynek az élettartamát képes lehet meghosszabbítani, sokszor mégis szájhúzással gondolunk erre a plusz kiadásra. Pedig az áramláskapcsoló ára nem több mint az az összeg, amennyit például egy étteremben jellemzően otthagyunk vagy amennyibe egy olyan ruha kerül, amelyik megtetszik a kirakatban, de sohasem vesszük fel. Megéri egy ilyen felesleges kiadásból inkább lefaragni, cserébe pedig hosszú távon nagy kényelmet és nyugalmat nyerhetünk.

Áramláskapcsoló működési elve

Az áramláskapcsoló működési elve tehát egyszerű. Ha bizonyos értékeket túl magasnak vagy túl alacsonynak esetleg hiányosnak ítél az érzékelője, lekapcsolja a szivattyút. Ha azonban megfelelőnek ítéli az áramlást vagy a nyomást, akkor be is kapcsolhatja a szivattyút automatikusan, például a csap nyitásánál.

Áramláskapcsoló bekötése: hogyan történjen?

Bár az áramláskapcsoló bekötése nem tűnik elsőre túl bonyolultnak, mégis érdemes tapasztalt, hozzáértő szivattyú-szakértővel végeztetnünk. Akkor járunk a legjobban, ha már azonnal, a szivattyú-vásárlással egybekötve beszerezzük az áramláskapcsolót is. Így az áramláskapcsoló bekötése már csak egy rutinmozdulat lesz a szakembernek, mi pedig megspórolhatunk egy plusz kiszállási költséget, na és persze rengeteg idegeskedést is a szivattyúnk biztonsága miatt.

Áramláskapcsoló beállítása

Az áramláskapcsoló beállítása sem elrettentő feladat. Az értékeket természetesen az igényeinknek és a lehetőségeinknek megfelelően, és az áramláskapcsoló típusától függően bizonyos keretek közt egyénileg szabályozhatjuk, így semmiképpen nem kell attól tartanunk, hogy az áramláskapcsoló valójában bármiben is korlátozni fog bennünket, inkább támogatni fogja a szivattyú használatát. Mindig nyugodtak lehetünk tehát, hogy a szivattyúnk csak akkor fog üzemelni, ha minden körülmény adott lesz ehhez a számára.

Semmiképpen ne feledkezzünk meg tehát a szivattyúnk mellé áramláskapcsolót is vásárolni, hiszen kis befektetéssel sokkal kényelmesebb és nyugodtabb életet élhetünk a segítségével és persze a szeretett szivattyúnk hűséges szolgálatának társaságában!

Ha nem biztos benne, hogy a választott szivattyúhoz milyen áramláskapcsolót érdemes vásárolni, hívjon minket nyugodtan vagy látogasson meg az üzletben és kollegáink örömmel fognak segíteni Önnek a választásban.