A szivattyuk.hu oldal ún. cookie-kat használunk.
A részletekért tekintse meg Adatkezelési szabályzatunkat.
Elfogadom
A WILO szivattyúk múltja és jelene - szivattyuk.hu
A WILO szivattyúk erős terméktámogatottsága, profi szervizhálózata és remek alkatrész ellátottsága méltán emeli a céget a világ legjobb szivattyúgyártói közé.
Hívjon minket! +36 (1) 222 0238

Szakértőink írták

További cikkeink »

A WILO szivattyúk múltja és jelene

A WILO rövd története


Nyugodtan mondhatjuk, hogy a WILO az egyik legpatinásabb szivattyúgyártó a világon, története több mint száz évre nyúlik vissza. A cég alapítója Caspar Ludwig Opländer 1872-ben alapította meg réz és bronz termékeket gyártó vállalatát Dortmundban.

A világ első keringető szivattyúját, vagy ahogyan akkor nevezték: keringetés gyorsítóját 1928-ban alkotta meg a cég. Akkoriban ez a gondolat és technológia egyedülállónak számított.

1953-ban került piacra a WILO design nagydíjas terméke a Wilo-Perfecta, amely „annak ellenére, hogy ezek a szivattyúk olyan helyeken üzemelnek, ahol alig néhány ember láthatja őket, a tervezők egy szinttel magasabbra léptek, mint azt a műszaki megvalósítás önmagában indokolta volna”.


WILO Perfecta szivattyú
Wilo-Perfecta szivattyú


A WILO szivattyúk következő nagyobb lépése a francia Salmson gyár felvásárlása volt 1984-ben. Ezzel a WILO egy nagy tapasztalatokkal és több gyárral is rendelkező jelentős szivattyú portfolióval rendelkező céget szerzett meg.

1988 mutatták be a világ első elektronikusan forulatszám-szabályozott szivattyúját a WILO Star-E fűtési keringető szivattyút. Néhány évvel később 1994-ben nyitotta meg a cég új koreai gyárát.

Az újabb mérföldkő 2001-ben érkezett el, amikor a folyamatban, amely a WILO Star-E szivattyúkkal kezdődött, újabb jelentős technológiai előrelépés történt a magas hatásfokú, szintén elektronikusan fordulatszám szabályozott Wilo-Stratos fűtési keringető szivattyú család bemutatásával.

2003-ban a szennyvízszivattyú portfóliójának bővítése céljából vették át a nagy múltú EMI GmbH-t, majd két évre rá az indiai Mather & Platt szivattyúgyártó felvásárlásával újabb kontinensre tette be a lábát a cég.

2011-ban létrejött a Caspar Ludwig Opländer alapítvány, mely többségi tulajdonosként biztosítja a világszerte több mint 60 gyártóhellyel, valamint helyi képviselettel rendelkező valamint 7000 dolgozóval üzemelő cégcsoport stabil, innovatív és független működését.

Ma már a WILO szivattyúk termékpalettája szinte minden igényt lefed és az egyik legnagyobb szivattyú gyártó cégnek számít világszinten. A WILO szivattyú minden téren hódít, mind a házi, mind az ipari felhasználásban.

A WILO nem csak a professzionális gyártási technológiára fordít nagy figyelmet. Fontosnak tartják a szakemberek képzését és támogatását is, hogy a WILO szivattyú beszerelése és a beüzemelése is valóban professzionális, zökkenőmentes legyen. A WILO szivattyúknak erős a terméktámogatottsága. Pontos specifikációk, termékleírások érhetőek (pl. a weboldalukon keresztül) el azon vásárlók számára, akik a cég termékpalettájáról választanak. Valamint szerviz hálózata is kiterjedt és alkatrész ellátottsága is kiváló. Továbbá kiterjedt szervizhálózat jellemzi a céget és az alkatrész ellátottsága is kiváló.

A cég majd 150 éves múltja, az innovatív szemlélet, a professzionalizmus, igényesség és precizitás a záloga annak, hogy a WILO szivattyú megbízható választás bármilyen igény esetén.
WILO szivattyúk a webáruház kínálatában: WILO szivattyúk katalógusa