A szivattyuk.hu oldal ún. cookie-kat használunk.
A részletekért tekintse meg Adatkezelési szabályzatunkat.
Elfogadom
Lutz szivattyúk története - szivattyuk.hu
Lutz szivattyúk - legjobb választás veszélyes, mérgező anyagok (savak, lúgok) esetében! Ismerje meg a Lutz cég történetét!
Hívjon minket! +36 (1) 222 0238

Szakértőink írták

További cikkeink »

Lutz szivattyúk története

A jelenlegi Lutz Pumpen GmbH elődjét a Karl Lutz Maschinen- und Apparatenbau céget 1954-ben alapította Karl Lutz. Négy év elteltével 1957-ben a cég németországi Wertheim-be költözött, innentől itt folytatta tevékenységét és kezdte meg bővülését.

1963 fontos év a Lutz történetében, ez az az év amikor a megjelent az első PTB által tanúsított robbanásbiztos Lutz motor hordószivattyúkhoz. A PTB azaz a Physikalisch-Technische Bundesanstalt nem más mint az a felelős szervezet Németországban, mely többek közt a különféle műszaki-ipari eszközök robbanásbiztos bevizsgálását és igazolását végzi.

Lutz Pumps (Lutz Szivattyúk) megalakulása1970-ben megalakult a Lutz Pumps (magyarul: Lutz Szivattyúk) , Inc. mely a Lutz amerikai leányvállalata Atlantában. Ezt követően 1972-ben piacra kerültek a mai napig használatban lévő ún. tömítésmentes Lutz hordószivattyúk. Ez abban a tekintetben jelentett nagy előrelépést, hogy immáron elegendő volt főként a szivattyúházra azaz pontosabban itt a szivattyúcsőre koncentrálni, ez lett az egyik legfőbb szempontja a kémiai ellenállóságnak.

1984-ben megalapításra került a Svájcban az MTE Motor and Tools Engineering vállalat mely szintén a Lutz csoport tagja. Ettől fogva itt található a cég motorgyártó bázisa. Három év múlva mutatta 1987-ben be a gyár az első olyan hordószivattyúját, mely alkalmas volt kevesebb mint 1 deciliter folyadék visszamaradásával teljesen, lényegében maradék nélkül kiüríteni egy hordót. Ez költséges vagy nagyon drága, ritka vegyi anyagok gazdaságosabb kezelését tette lehetővé.

1988-ban piacra kerültek a kettős szigetelésű Lutz MA II és ME II motorok, mely motorok azóta is folyamatos fejlődésben vannak és a Lutz hordószivattyúk legfőbb motorjai. Ugyanebben az évben az Egyesült Királyságban megalapításra került a Lutz U.K.

1993-ban a hordószivattyúzást kiegészítő termékcsalád mutatkozott be a termékkínálatban a vadonatúj, moduláris TS átfolyásmérőkkel. 1996-ban a kínálatba kerültek a sűrített levegővel hajtott dupla-membrán szivattyúk, és még ugyanebben az évben a megszerezte a cég az ISO 9001 minősítést. 1998-ban került megalapításra a magyarországi leányvállalat Győrben Lutz-Szivattyúk Magyarország Kft. 1999-ben Hollandiában is önálló cég alapítása volt soron Lutz Pompen néven.

2000-ben már nemzetközileg is elismert piacvezető cég a LutzA 2000-es évek már egy felnőttkorba lépett nemzetközileg is jegyzet piacvezető cégként érték a Lutz cégcsoportot. Az évtized kezdetén, az ügyfelek visszajelzési alapján került bemutatásra a B50-es konténerszivattyú. A következő évben minden Lutz motor és merőlőszár megszerezte az Atex100a robbanásbiztos minősítést. 2002-ben a termékválasztékba bekerültek a mágneskuplungos szivattyúk, így már nem kizárólag csak mint hordószivattyús cég jelenhetett meg ügyfelei előtt. 2003-ban a cégcsoportba került felvásárlás útján a JESCO adagolószivattyú gyár. Ettől kezdve adagolástechnika is profilban szerepel.

AdBlue üzemanyag adalék szivattyúk, Lutz B2 laborszivattyú2004-ben az AdBlue technológia elterjedése nyomán piacra kerültek a B2-es laborszivattyúkból továbbfejlesztett AdBlue üzemanyag adalék szivattyúk. Néhány évvel később 2007-ben a cég egyik legsikeresebb termékét a Lutz B2 laborszivattyú szériát újította meg. Az új Lutz B2 Vario szivattyúk immáron fordulatszám vezérléssel rendelkeznek, így még könnyebb velük kisebb menyiségeket szivattyúzni, akár labor körülmények közepette is. 2008-ban tette be a lábát a cégcsoport Kínába a Lutz Pumps Gouangzhou Co Ltd megalapításával.

Lutz szivattyú - B2 kis teljesítményű hordószivattyú


Az időközben rendkívül sikeressé vált Lutz B70-es szivattyúk továbbfejlesztése 2012-ben érte el következő lépcsőfokot, amikor bemutatkozott a B70 termékcsalád gyógyszeripari, élelmiszer- és kozmetikai ipari változata. Húsz évvel az előd bemutatását követően 2013-ban lépett piacra az új immáron érintőképernyős Lutz átfolyásmérő generáció. 2015-től Franciaországban is saját céggel képviselteti magát a cégcsoport.

NapjainkbanA Lutz jelenlegi termékcsoportja gyakorlatilag minden területre professzionális megoldást kínál

Hordószivattyúk és tartályszivattyúk

"A Lutz elektromos hordó­ és tartályszivattyúk teljesítményileg egymásra összehangoltak és így Önnek egy teljes megoldást kínálnak a folyadék szállításához. A szivattyúk kiváló megbíz­ hatósággal és egyenértékű biztonsági alappal, sűrű­ és híg, agresszív és könnyen éghető folyadékok szállítására alkal­ masak és engedélyezettek."

Átfolyásmérő

"A legkülönfélébb folyadékok mérésére. Széles alapanyag­ és alkalmazási választék. Numerikus billentyűzet segítségével kényelmes mennyiségelőválasztás. Moduláris felépítés a teljes rendszerig. Lutz egy komplett átfolyásmérőprogramot kínál Ex­ és nem Ex­es felhasználásra."


Dupla membrán szivattyúk

"A Lutz olajmentes, sűrített levegő meghajtású membrán szi­ vattyúi egy ideális lehetőséget kínálnak Önnek a viszkózus, korrozív, abraszív és könnyen éghető közegek szállítására. Sokoldalú ipari felhasználásra alkalmasak és meggyőznek egy elakadás mentes üzemelésről."

Centrifugálszivattyúk

"Lutz centrifugálszivattyúkat horizontális és vertikális építési módban különösen semleges, agresszív és szilárd anyagot tartalmazó folyadékok szállításánál alkalmazzák. Lutz centri­ fugálszivattyúk egy extrém csendes működésről és maximális üzemi biztonságról tanúskodnak."


Kapcsolódó linkjeink:


1. webáruház kínálatában is megtalálhatóak: Lutz szivattyúk, hordószivattyú kínálatunk

2. árak és termékcsoportok: Lutz szivattyú árak